Tallenes tale
onsdag 04. april 2012 15:12

img 1428-540

BÄde lÞpemeter og antall trinn i NyeStoltzen er nÄ offisielt loggfÞrt.

Siden fÞrste konkurranse i Stoltzekleiven Opp i 1979 har kraftprÞven fra Fjellveien til Sandvikspilen vÊrt med pÄ Ä definere hvor «sterk» en er i bein og psyke.

Etter nesten 35-Är som konkurransetrasé, og enda lenger som mosjonsarena for byens borgere, var det tid for opprustning av Bergens smykke nÄr det gjelder fjellstier i fjor.

Ved hjelp av bÄde Sherpaer og Bergen Bydrift, har nÄ det nevnte smykket fÄtt flere glinsende edelsteiner som den patriotiske bergenser kan prate om og vise frem for utenbys tilreisende.

NyeStoltzen krever samme fysiske arbeid, for Ä ta seg opp til toppen. Om en snakker om fysikkbegrepet fra realfagstimene pÄ skolen. Men i takt med at antallet edelsteiner i StoltzSmykket, har ogsÄ antallet trinn Þkt.

Byfjellsforvalter i Bergen, Jan Robert Brandsdal, tok tidlig i forrige uke fatt pÄ oppgaven med Ä telle dem, for Ä komme til et offisielt tall.

-Et trinn skal vÊre gjennomgÄende for at vi skal regne det som ett trinn, sier han ved starten pÄ oppgaven nede i Fjellveien.

Klar definisjon til tross. Helt klart ingen lett oppgave, og nÄr legger til at halve Bergen sannsynligvis sitter pÄ sin egen notering av det samme antallet, kan en fort miste oversikten.

RÄdgiver i GrÞnn Etat, Kjetil Myklebust, kom til mÄl, og fikk notert antall lÞpemeter i NysStoltzen pÄ fÞrste forsÞk med mÄlehjulet.

Brandsdal kom til toppen fire ganger, fÞr han kunne si seg fornÞyd. Da var det ogsÄ gÄtt en drÞy uke siden fÞrste notering.

-Etter i alt fire runder med telling av antall trinn, har jeg nÄ kommet til ett tall. Siste runde ble gjennomfÞrt i gÄr. Da ble deler av traséen kontrolltelt, sier Brandsdal dermed kan ta pÄskeferie med god samvittighet.

Det offisielle antall trinn i Nye Stoltzen forblir imidlertid en hemmelighet mellom notatblokken og byfjellsforvalteren enn sÄ lenge.

img 1443-540

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2024

Neste arrangement gÄr fredag 27.9 og lÞrdag 28.9.2024

 

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px
 
  
 
 
abb-188
 
 
  
 

 

Arenareklame

 
 

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 

 AfterStoltz 

 

 

Vi er alltid pÄ jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss pÄ e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller pÄ telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen WestergÄrd (906 15 850)